Zamieszczone przez _tm_
Ogranicznik prędkości / obrotów.
Zwiń
X
-
ja za prędkość obrotową "do przyjęcia" uważam wszystko to co się dzieje do czerwonego pola, to co dzieje się dalej praktycznie mnie nie interesuje, czerwone zaczyna się chyba przy 4500 i być moze jest to cos kapkę ponad 200km/hsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Wg moich wyliczeń 4500RPM na V biegu = 214km/h. I jest to prędkość rzeczywista, czyli pewnie na liczniku byłoby ok. 230km/hZamieszczone przez szkodaja za prędkość obrotową "do przyjęcia" uważam wszystko to co się dzieje do czerwonego pola, to co dzieje się dalej praktycznie mnie nie interesuje, czerwone zaczyna się chyba przy 4500 i być moze jest to cos kapkę ponad 200km/hZamieszczone przez _tm_moje obliczenia zakładają, że znalazłem właściwe wartości przełożeń
Komentarz
-
to się w takim razie nijak nie zgadza z rzeczywistościąZamieszczone przez _tm_Wg moich wyliczeń 4500RPM na V biegu = 214km/h. I jest to prędkość rzeczywista, czyli pewnie na liczniku byłoby ok. 230km/h
[ Dodano: Pon 09 Lut, 09 08:30 ]
u mnie o dziwo ani jedna ani druga suka nie przekłamuje za bardzo w porównaniu z GPSem przynajmniej :shock:Zamieszczone przez _tm_czyli pewnie na liczniku byłoby ok. 230km/hsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
No to może przyjąłem jednak złe przełożenia skrzyni biegówZamieszczone przez szkodato się w takim razie nijak nie zgadza z rzeczywistościąZamieszczone przez _tm_Wg moich wyliczeń 4500RPM na V biegu = 214km/h. I jest to prędkość rzeczywista, czyli pewnie na liczniku byłoby ok. 230km/h
Komentarz
-
mrqtm,
o ile dobrze pamiętam to tutaj akurat jest blokada, u mnie na luzie (na parkingu) silnik nie pozwala wejść wyżej niż 4000obr.
_tm_,
"przełożenie 5 biegu to jest 0,74 a przełożenie główne 3,39. Oznacza to, że przy 4100RPM mamy prędkość 195km/h. Przy obrotach 4500RPM jest to już 214km/h a przy 4700RPM (chyba tu się zaczyna czerwone pole) mamy 224km/h"
Mi wychodzi na oponach 205/55/16
Przy 4100obr = 190km/h
Przy 4500obr = 208km/h
Przy 4700obr = 217km/hJeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
mrqtm, czytałeś instrukcję? słyszałeś jak układać silnik? Jeżeli nie, to za pół roku założysz post pt: Ile BSE bierze oleju? :lol:Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
Tak wiem czytałem instrukcję , nie jest to też moje pierwsze nowe auto z salonu tylko się zdziwiłem bo w poprzednim tego nie miałem. No ale też nie mialem tego,że trzeba było wcisnać sprzęgło,żeby uruchomić motor.A w firmowym 1,9 TDI w Fabii(2009r) też na luzie można wejść na czerwone pole. A ogólnie mi chodziło o to czy tak we wszystkich nowych autach teraz jest czy to np po 1000 km samo zniknie. Wcale nie mam zamiaru katować mojego nowego auta wysokimi obrotami tylko tak z ciekawości zakręciłem .
Nawiązując jeszcze do poprzedniej skody jakoś nie brała mi oleju bo ładnie ją użytkowałem.( w pierwszym roku przejechane tylko 7800 km)
Ale dziękuję wszystkim za miłe słowa
Była Octavia Tour +
jest O2 Tour , Bosso Burdello
Komentarz
-
-
troche odświeżę temat. Moja Octa 2012 rok , 2.0 TDI 140 koni prędkość maksymalna 217 km/h przy 3500 obr/min i nic więcej!!
Jest ogranicznik ?? Jak tak to jak go zlikwidować ?? Ja chcę WIĘCEJ !!
A jeśli nie ma to rozumiem , że nastąpiło zrównanie mocy i oporów!
Oczywiście na niemieckiej autostradzie :lol:Załączone plikiNOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/
Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
Wojtisek - bokiem do przodu to jest to !!!!
171 KM ; 402 Nm obr/min
Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...
Komentarz
-
-
Ładnie przy 3500 obr 217km u mnie też 2.0 TDI 140 tylko z 2007 roku i przy 3500 obr jest 180km. Ogranicznik może jest ale raczej napewno nie przy 3500 obr.Zamieszczone przez wojtisek1troche odświeżę temat. Moja Octa 2012 rok , 2.0 TDI 140 koni prędkość maksymalna 217 km/h przy 3500 obr/min i nic więcej!!
Jest ogranicznik ?? Jak tak to jak go zlikwidować ?? Ja chcę WIĘCEJ !!
A jeśli nie ma to rozumiem , że nastąpiło zrównanie mocy i oporów!
Oczywiście na niemieckiej autostradzie :lol:
Komentarz
-
-
U mnie w Octavii I, 1.8T auto przyspiesza całkiem sprawnie do licznikowego 210 po czym nic więcej nie chce. I nie jest to jakiś koniec mocy czy coś, bo wskazówka do tego miejsca się nie "wlecze", tylko idzie równym tempem i przy 210km/h jest po prostu stop. Sądzę że jest te zabezpieczenie na V biegu. Co prawda na pozostałych nigdy do odciny nie ciągnąłem i nie mam zamiaru.
Komentarz
-
Komentarz